Pralinform eller chokladbombsform i hård plast från det belgiska märket Chocolate World. Den här är en professionell form är av hög kvalité. De skarpa kanterna hjälper dig att få den perfekta resultatet.
Denna form som är lite större är perfekt att göra chokladbomber av. Då sätter du ihop två kupoler i varandra. Fyll gärna med lite marshmallovs, kakao och lite socker om du vill. Lägg den färdiga momben i en mugg och häll över varm mjölk så har du gjort en härlig varm choklad. Toppa med lite vispad grädde.
Ett skal fungerar även bra att använda till desserter.
Väl tempererad choklad krymper något när den stelnar och gör så att dina praliner lätt släpper från formen. Se beskivning på temperering av choklad i steg för steg med bilder under fliken "Inspiration".
Bakformar diskas för hand med varmt vatten. Polera gärna insidan med bommull före användning.
Antal praliner i formen: 8
Pralinens mått:
Bredd: 59 mm
Längd: 59 mm
Höjd: 29 mm
Vikt: 71 gram