Schabloner

Att använda sig av schabloner/stenciler är ett roligt sätt att dekorera tårtan på. Med hjälpa av olika färger och tekniker kan du variera din bild i det oändliga. Du behöver ett plant underlag av tex marsipan eller sockerpasta att måla på.

Stöppla
Med hjälp av en liten svamp eller en pensel som har avklippt borst kan du "dutta" i färg i hålen på stencilen med vanlig karamellfärg. Då är det lätt att få fram nyanserna i bilden utan att kladda. Airbrushfärgen har mycket pigment så den får en kraftfull effekt. Pulverfärg kan stöpplas på torr eller så löser du den med lite alkohol.

Spraya
Karamellfärg på sprayburk är enkel att använda. Den finns i pastelliga färger men även färger med glittrig effekt. Tänk på att täcka de partier du inte vill färga in.

Pensla
Men en pensel kan du fylla de tomma partierna i stencilen med karamellfärg. Tänk på att hålla ner stencilen tätt intill underlaget så färgen bara kommer där du vill att den ska komma.   

Fylla
Med hjälp av en bra skrapa kan du fylla mönstret i stensilen med något som är lätt att stryka ut. Smörkräm, lite fastare glassyr eller en krämig frosting fungerar aldeles utmärk. Håll din stencil mot det plana underlaget. Ta lite smet på en skrapa och spackla fram ditt mönster.

Pudra
Du kan enkelt få fram ett mönster genom att pudra över florsocker eller kakaoo. Använd en tesil eller ett durkslag med metallnät.

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan