Spritsar, spritstyllar och spritstillbehör

Vi erbjuder spritsar och tyllar i många olika storlekar och modeller. Små tyllar för detaljer och textning, större tyllar för dekorering av cupcakes, bakelser och tårtor. Spritsarna är tillverkade av livsmedelsgodkänd metall och är mycket hållbara.

När behöver man en spritstyll?

Med hjälp av olika spritstyllar kan du enkelt variera dekoren på ditt bakverk. Genom att kombinera olika former och storlekar på dina tyllar i kombination med lite karamellfärg och en knippe fantasi finns det inga begränsningar på det du kan skapa. Även om du inte är van att spritsa blir det mycket dekorativt.

Spritspåse i plast eller tyg?

För att din spritsning ska bli enklare och extra snygg behövs en spritspåse av bra kvalité. En stadig påse som inte ger efter då du behöver få ett ordentligt tryck i påsen för att resultatet ska bli på topp. Här på sidan finns både engångspåsar i plast och påsar i vaxat tyg som du kan använda om och om igen.

Du kan läsa mer om spritsar, tyllar och spritspåsar nedanför produkterna i den här varugruppen.


Vilken tyll ska jag använda?

En klassisk konditortyll med taggar som också kan gå under namnet stjärntyll eller krusig tyll, passar fint till att täcka en hel tårta med fina spritsade rosetter i frosting eller smörkräm. De större storlekarna lämpar sig bra till spritsning av grädde. Exempel på det är en semla eller kanten på en gräddtårta.

Släta spritsar är mycket dekorativa att användas i kombination med en krusig tyll. Då får du fram fina mönster och girlanger med varierad struktur. Den runda tyllen passar även bra när du ska spritsa makarons, biskvibottnar, fylla muffinsformar eller mazariner.

Små tyllar använder du till små dekorationer som blommor i kristyr eller när du dekorerar pepparkakor. Då passar det bra att använda en koppling som hjälper dig när du vill byta tyll mitt i din spritsning. Dessa tyllar kan vara lite knepiga att få rena och då är en liten tyllborste bra att ha till hands.

En specialtyll är en tyll som ger en speciell effekt. Det kan vara en kanttyll som finns i flera olika bredder eller en tyll som hjälper dig att göra girlanger. Med en kronbladstyll spritsar du en blomma, blad för blad.

Med en rysk tyll får du allt i ett. Med ett lätt ryck spritsar du blommans alla blad på en gång. Plättlätt!

Hur blir jag en spritsexpert?

Det enkla svaret på den frågan är att du måste träna. Vill du förbereda dig lite innan du sätter tänderna i dekoren på din tårta kan du öva med uppvispat margarin. Vispa ett kilo rumsvarmt margarin av billig sort så det blir riktigt fluffigt, sen är det bara att sätta igång. Spritsa direkt på diskbänken och skrapa upp margarinet och lägg ner det i byttan igen. Efter ett par vändor blir margarinet löst av värmen från dina händer. Låt då byttan stå på bänken någon dag tills du vill träna igen.

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan