Konditortyllar

Konditortyllen är en större spritstyll som framför allt används till att spritsa grädde med men den fungerar också bra till att spritsa smörkräm, icing, maräng eller potatismos mm. Du kan också använda en konditortyll när du fyller smet i muffinsformar. Stoppa då lite av spritspåsen som finns ovanför tyllen ner inuti tyllen som ett stopp så rinner inte fyllningen ut.

Värt att notera är att grädde inte ska spritsas med för liten tyll. Den har en förmåga att bli ”smörig” då.

Du kan läsa mer om konditortyllar nedanför produkterna i den här varugruppen.

Konditortyllen finns likt andra typer av tyllar i en hel rad olika varianter. Men det den kännetecknar är att den är lite högre. Den kan därför används direkt i spritspåsen och kräver ingen koppling som en mindre tyll ofta behöver. Vill du använda flera tyllar till samma påse sätter du bara en tyll utanpå den som sitter i påsen och håller fast den under tiden du spritsar. Då kan du enkelt byta fram och tillbaka och få ett varierat mönster. Tänk på att sätta den största tyllen i spritspåsen så du inte förstör mönstret på den du sätter ytterst.

Kombinera olika konditortyllar

Att använda flera olika typer av konditortyllar på samma arbete/bakverk kan vara en dekoration i sig. Och här vill vi verkligen rekommendera den släta tyllen som ofta kan ses som tråkig. Men i kombination med andra konditortyllar blir det ett fint lyft för slutresultatet. Prova att göra flätor, girlanger eller rosor med olika tyllar i rader eller i fria spontana mönster.

Hitta en bra spritspåse till din konditortyll

Till din konditortyll behöver du en bra spritspåse och de finns i olika material som du kan välja emellan. Vaxat tyg ger bra stöd om du ska spritsa något som är hårt i konsistensen. Silikonpåsen är smidig och håller för många spritsningar. En engångspåse i plast har inget hål alls i spetsen så här kan du själv välja hur stort hål du behöver men ta det försiktigt så att hålet inte blir för stort. Klipp bara av spetsen så att plasten inte täcker mönstret på konditortyllen du ska använda.

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan