TELEFON: 070-448 86 01
Här kommer ett pajrecept med en lite vuxnare smak som har blivit en riktig favorit. Det här behöver du:
1kg äpplen, ca 6 st.
100 grram smör eller margarin
100 gram strösocker
100 gram mörk choklad
100 gram havregryn
3 msk ljus sirap
Så här gör du:
Skala och skär äpplena i skivor. Täck botten av en pajform med den frukten.
Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt även choklad och sirap, låt allt smälta samman under omrörning.
Häll upp strösocker och havregryn i en skål. Häl över chokladblandningen och rör om. Bred ut smeten över äpplena.
Grädda i 200 grader tills frukten är mjuk. Ca 30 minuter.
Tips:
* Här passar den fina smaken på den rättvisemärkta chokladen perfekt!
* Byt ut havregrynen mot ströbröd för att få variation.
* Tillsätt lite lakritspulver i smeten om du gillar lakrits.
* Längre tid i ugnen ger krispigare yta.