Äppelkaka med choklad

Här kommer ett pajrecept med en lite vuxnare smak som har blivit en riktig favorit. Det här behöver du:

 

1kg äpplen, ca 6 st.
100 grram smör eller margarin
100 gram strösocker
100 gram mörk choklad
100 gram havregryn
    3 msk ljus sirap

Så här gör du:

Skala och skär äpplena i skivor. Täck botten av en pajform med den frukten.
Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt även choklad och sirap, låt allt smälta samman under omrörning.
Häll upp strösocker och havregryn i en skål. Häl över chokladblandningen och rör om. Bred ut smeten över äpplena.

Grädda i 200 grader tills frukten är mjuk. Ca 30 minuter.  

Tips:

* Här passar den fina smaken på den rättvisemärkta chokladen perfekt!
* Byt ut havregrynen mot ströbröd för att få variation.
* Tillsätt lite lakritspulver i smeten om du gillar lakrits.
* Längre tid i ugnen ger krispigare yta.

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan