TELEFON: 070-448 86 01
Här kommer ett av tre favoritrecept ur den fina bakboken "Himlagott". Det här behöver du:
100 gram smör eller margarin
100 gram mörk choklad med hög kakaohalt
1 dl torkade hackade aprikoser
0,5 dl hackade pistaschnötter
1 msk flytande honung
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Så här gör du:
Smält smör och choklad i mikron eller i en kastrull på spisen under svag värme.
Låt blandningen svalna något.
Blanda aprikoser, nötter och honung.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjöl och bakpulver.
Vänd ner nöt och aprikosblandningen och där efter även chokladen.
Bred ut smeten på ett bakpapper placerat i en liten långpanna eller en eldfastform.
Bakas av i 175 grader i ca 25 minuter.
Ta kakan ur ugnen låt den svalna lite. Dela i rutor.
Servera med lösvispad grädde eller glass. Dekorera med några pistaschnötter om du vill.
Tips:
* Prova att byta ut aprikoserna mot torkade jordgubbar eller ananas.
* Prova att byta ut nötterna mot andra sorter.
* Servera en fruktsallad med apelsin och jordgubbar till.