Chokladrulltårta med amarettokräm

Här kommer ett av tre favoritrecept ur den fina bakboken "Himlagott". Det här behöver du:

3 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 dl mjölk
2 dl mjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver

Kräm:
100 gram mörk choklad med hög kakaohalt
250 gram mascarpone
1 dl florsocker
2 msk amarettolikör
 

Så här gör du:

Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölk.
Sikta mjöl, bakpulver och kakao och rör försiktigt ner det i smeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.

Bakas av i 225 grader i ca 5 minuter.

Ta kakan ur ugnen och vänd den på ett bakpapper med lite strösocker på. Låt svalna.

Gör fyllningen genom att först smälta chokladen i mikro eller i vattenbad.
Blanda ner mascarpone, florsocker och likör.
Bred ut smeten på kakan och rulla ihop den till en rulle.
 

Tips:

* Prova att byta ut amaretton mot din favoritlikör.
* Prova att byta ut chokladen mot en dl sylt.
 

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan