TELEFON: 070-448 86 01
Att göra eget strössel är superenkelt och ett riktigt roligt kökspyssel. Med hjälp av en strösseltyll, bara
några få ingredienser och lite fantasi går det att variera i det oändliga. Det här behöver du:
ca 300 gram florsocker eller fondantpulver
1-2 äggvita (ca 50 gram)
Några droppar vatten om det behövs
Valfri arom
Valfri karamellfärg
Strösseltyll eller en riktigt liten rund tyll
Spritspåse
Så här gör du:
1. Sikta florsockret
2. Häll äggvitan i en skål och tillsätt florsockret med hjälp av en elvisp. Lite i taget tills du får en jämn spritsbar kristyr.
3. Dela upp kristyren i ett par skålar om du vill och tillsätt önskad färg och smak.
4. Häll kristyren i en spritspåse och spritsa långa ränder på bakplåtspapper. Låt torka till nästa dag.
5. Lossa stösslet från pappret med en kniv eller spatel. Hacka kristyrränderna i småbitar eller knöla ihop hela bakpappret så att strösslet bryts sönder.
6. Förvara strösslet i en burk.
Tips:
* Kristyren behöver vara lite lösare än den du har på pepparkaka då tyllens hål är så små.
* Smaksätt med lite citronsaft, lime eller kakao
* Färsätt med något färgande livsmedel som hallonpulver, blåbärspulver, tranbärspulver, saffran
* Spritsa små kulor eller andra former för att variera.