Flädersaft

När flädern blommar doftar det ljuvligt i min trädgård och att göra saft av blommorna är enkelt!  
Det här behöver du:

35-40 blommor
2-3 citroner
1,5-2 kg strösocker
50 gr citronsyra
1,5 l kokande vatten

Så här gör du:

Skölj blommorna i kallt vatten flera gånger och lägg dem i en stor ren bunke. Skrubba citronerna ordentligt
och skär dem i skivor. Varva socker, citronsyra och citronskivor ovan på blommorna. Häll över det heta
vattnet och rör om tills sockret löst sig. Låt svalna och täck bunken med plast. Låt stå svalt i 4 dygn.
När saften stått och dragit klart silas blommor och citron bort. Förvaras i kylskåp ett par veckor eller i frysen.

Tips:
* Använd lite salt i vattnet de första sköljningarna för att få bort löss från blommorna
* Använd en tunn kökshandduk i ett durkslag om du inte har en saftduk
* Blommorna går bra att frysa som de är till senare saftkok!
* Egen flädermarmelad fixar du lätt med lite pektin!

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan