Fruktpaj

Det här är världens enklasta pajrecept. Den fungerar på all sorts frukt och bär och är mycket enkel att göra. Det här behöver du:

 

1,5 dl mjöl
1,5 dl socker
1,5 dl havregryn
Kylskåpskallt margarin eller smör
Rabarber, blåbär, skivade äpplen eller någon annan favorit.

 

Så här gör du:
 

Täck botten av en pajform med den frukt eller de bär du valt.
Blanda mjöl, socker och havregryn i en skål och fördela blandningen över bären.
Hyvla kallt margarin och lägg på pajen så att det täcker hela formen.
 

Grädda i 200 grader tills pajen fått lite färg och ser god ut. Ca. 25 minuter.
 

Tips:

* Värm hyveln under varmt vatten i bland så får du fina skivor.
* Byt ut havregrynen mot kokos för att få varation.
* Tillsätt lite kanel om du använder äpplen innan du häller över mjölblandningen.
* Mjölblandningen räcker till en pajform som är 27 cm men har du en annan storlek
   på form är det lätt att andra i receptet. Ta bara en del av varje ingrediens.
 

 

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan