Geléhallon med arom

Här kommer en variant av gelégodis som smaksatts med arom. Här kan man verkligen exprementera med
färg och smak. Vilken blir din favorit? Extra söta blir de med hjälp av hallonformarna som finns att köpa i butiken.
Det här behöver du:

6 gelatinblad
40 gram torrglykos eller 50 gram flytande glukos
1 dl strösocker
2 dl vatten
7-8 droppar arom

Karamellfärg
Siliconform
Termometer
Strösocker att rulla hallonen i om man önskar
​Matolja att smörja formen med


Så här gör du:

1. Smörj formen tunt med matolja.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Ställ åt sidan.
3. Blanda torrglukos och socker, häll ner blandningen och vattnet i en kastrull.
4. Låt koka tills sockerlagen mäter 122 grader. Rör om då och då.
5. När sockerlagen nått 122 grader tar du kastrullen från värmen.
6. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt dem i sockerlagen. Rör om tills gelatinet har smält helt.
7. Smaksätt med önskad arom och färg efter tycke och smak.
8. Häll ner gelén i formen. Jämna till med en palett om det behövs.
9. Låt torka ett dygn i rumstemperatur.

Tips:

* Aromen får en något svagare smak när smeten kallnat.
* Variera formen med hjälp av bakbalkar, en bakform du kan ändra storleken på. Skär sedan godiset i kuber. 
* Häll smeten på ett bakpapper och låt stelna. Stansa ut önskade former som sedan rullas i socker.
* Bilden visar gelé med smak av äpple/grön och körsbär/lila.

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan