Julstjärna

Här kommer en instruktionsfilm från det italienska företaget Italian cakeart. De tillverkar kvalitètsredskap 
för bakning i material som har mycket hög standard. Den här filmen visar hur du använder utstickarsettet
"julstjärnan". Här nedanför kommer även en skriftlig beskrivning med lite handfasta tips.


Det här behöver du:
Något att kavla med
Två formkuddar
Ett sett julstjärneutstickare med ejektorfunktion
Två bitar från en plastficka
Något spetsigt

Röd eller vit marsipan eller sockerpasta
Grön marsipan eller sockerpasta
Ätbart lim
 

Så här gör du:
1. Kavla bladgrön marsipan riktigt tunt.
2. Stansa ut 5 blad med den största ejektorn.
3. Gör kanterna tunna. Här går det utmärkt att lägga bladen mellan två bitar från en plastficka och
    dra sedan fingret längst kanterna.
4. Ejektorn har ett litet bladnervsmönster men om du vill öka på det, använd en bladvernier.
5. Lägg bladen på en formkudde och låt torka.
6. Kavla röd marsipan riktigt tunnt.
7. Stansa ut 5 blad av de två mellersta och tre av den minsta ejektorn.
8. Gör kanterna tunna.
9. Använd en bladvernier även här om så önskas.
10. Placera bladen på en formkudde, en storlek i taget. Fäst varje blad med lite ätbart lim.
11. Rulla 6 små kulor grön marsipan, lägg dem i blommans mitt och tryck ner något spetsigt så att
     de fäster.
12. Rulla 6 små kulor i röd marsipan, lägg dem ovanpå och fäst dem med något spetsigt eller som
      på filmen
      med något platt.
13. Låt torka
14. Om du vill, spraya en aningens mörkgrön färg i mitten, eller pensla dit lite pulverfärg.
15. Lägg de gröna bladen på ditt bakverk och lägg blomman ovanpå.
 

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan