Kanelbullemuffins med mandelmassa och rivet äpple

Här kommer en variant av en kanelbullemuffins. Det här behöver du:

100 g rums tempererat margarin eller smör
2 ½ dl rörsocker eller vanligt strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk/a-fil
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl

Fyllning
25 g rums tempererat margarin eller smör
½ dl rörsocker eller vanligt strösocker
1 msk kanel
50 gram grovriven mandelmassa
1 skalat och grovrivet äpple

Garnering
kanel och strösocker 

Så här gör du:

Vispa smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt vispa en stund innan du rör ner filmjölken.
Blanda ihop alla torra ingridienser och rör ner allt i smeten, blanda väl.

Blanda smör, socker och kanel till fyllningen.
​Tillsätt riven mandelmassa och riv även ner äpplet.

Fyll 12 stora muffinsformar en 1/3 med smet.
Fördela kanelfyllningen i muffinsformarna och fyll upp med resten av smeten, ca 3/4 av formen.
Avsluta med att strö över lite kanel och socker på toppen

Bakas av mitt i ugnen i 200 grader, ca 14-18 minuter.


Tips:

* Prova att byta ut äpplet mot ett par hallon.
* Fyllningen gör att de kan förefalla ogräddade i mitten i slutet av
​   baktiden men är oftast inte det. Kolla i botten så ser du om de är klar.
​* Använd en engångsspritspåse när du fördelar smeten i formarna.
​  Då ser du lättare om det blir jämt och du slipper kladd på kanten.

 

 

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan