TELEFON: 070-448 86 01
Här kommer en variant av en kanelbullemuffins. Det här behöver du:
100 g rums tempererat margarin eller smör
2 ½ dl rörsocker eller vanligt strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk/a-fil
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
Fyllning
25 g rums tempererat margarin eller smör
½ dl rörsocker eller vanligt strösocker
1 msk kanel
50 gram grovriven mandelmassa
1 skalat och grovrivet äpple
Garnering
kanel och strösocker
Så här gör du:
Vispa smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt vispa en stund innan du rör ner filmjölken.
Blanda ihop alla torra ingridienser och rör ner allt i smeten, blanda väl.
Blanda smör, socker och kanel till fyllningen.
Tillsätt riven mandelmassa och riv även ner äpplet.
Fyll 12 stora muffinsformar en 1/3 med smet.
Fördela kanelfyllningen i muffinsformarna och fyll upp med resten av smeten, ca 3/4 av formen.
Avsluta med att strö över lite kanel och socker på toppen
Bakas av mitt i ugnen i 200 grader, ca 14-18 minuter.
Tips:
* Prova att byta ut äpplet mot ett par hallon.
* Fyllningen gör att de kan förefalla ogräddade i mitten i slutet av
baktiden men är oftast inte det. Kolla i botten så ser du om de är klar.
* Använd en engångsspritspåse när du fördelar smeten i formarna.
Då ser du lättare om det blir jämt och du slipper kladd på kanten.