Kladdkakebräck

Kladdkakan har blivit en svensk klassiker och här kommer en som du bakar i långpannan. Det här behöver du:

200 gram rumsvarmt smör eller margarin
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao eller 200 gram smält mörk choklad
3 dl grovhackade hasselnötter, mandel och eller valnötter
 

Så här gör du:

Vispa socker och smör/margarin pösigt.
Tillsätt äggen ett och ett. Blanda i mjöl och bakpulver. Tillsätt där efter chokladen.
Bred ut smeten på ett bakpapper placerat i en långpanna. Strö över nötterna.

Bakas av i 200 grader i ca 12-14 minuter.

Ta kakan ur ugnen och dela i rutor.
 

Tips:

* För att få en segare konsistens kan du låta kakan gräddas lite längre.
* Prova att byta ut nötterna mot andra sorter.

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan