Så gör du dina marsipanhjärtan själv
 

Det här behöver du:

Figurmarsipan
Röd livsmedelsfärg, pasta
Hallonarom
Strösocker              

Färga in marsipanen röd och om du vill tillsätt även hallonarom eller någon annan favoritsmak.
Detta görs gärna dagen före så blir konsistensen fastare.

 

Dela marsipanen i jämnstora bitar.
 

Rulla till en kula.
Forma kulan till en tjock rulle som gärna är lite kraftigare i ändarna.
 

 

Placera den ena handens nypa på mitten av rullen och den andra handens
pekfinger och tumme på sidan av ändarna.

 

För ihop ändarna mot varandra samtidigt som du håller emot på mitten.
 
Rulla den nedre delen av hjärtat genom att sätta ihop handlederna och vinkla händerna utåt.
Då bildar dina händer en V-form som gör det lättare att forma hjärtats nedre del spetsigt.
 

 

Justera hjärtats form försiktigt med fingertopparna.

 

 

Rulla ditt marsipanhjärta i strösocker.

 

Om du ska slå in dina hjärtan, låt dem torka någon dag först så behåller dem formen bättre.
 

 

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan