Sockerkaka med äpplen

Det här är ett riktigt gammalt recept från en kokbok jag ärvt av min farmor. Den är bara ett måste när vi
åker på utflykt. Smeten passar även bra till att göra muffins av. Det här behöver du:

150 gram rumsvarmt smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen, skalade och klyftade
kanel och socker

Så här gör du:

Vispa socker och smör/margarin pösigt.
Tillsätt äggen ett och ett. Blanda i mjöl och bakpulver.
Häl ner smeten i en smord och bröad sockerkaksform och tryck ner rikligt av äppelklyftor som doppats i socker och kanel.

Bakas av i 175 grader i ca 50 minuter.

Tips:

* Byt ut äpplena mot frysta hallon eller björnbär.
* Den här kakan håller sig i flera dagar och passar utmärkt när man ska iväg på en längre tur.
* Supergod att göra muffins på! Här nere ser ni en bild där jag använt mig av muffinsformar i silikon.
   Det gör kakan ännu saftigare. Här har jag tryckt ner lite frysta hallon.


 

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan