Sockerkaka med äpplen

Det här är ett riktigt gammalt recept från en kokbok jag ärvt av min farmor. Den är bara ett måste när vi
åker på utflykt. Det här behöver du:

150 gram rumsvarmt smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen, skalade och klyftade
kanel och socker
 

Så här gör du:

Vispa socker och smör/margarin pösigt.
Tillsätt äggen ett och ett. Blanda i mjöl och bakpulver.
Häl ner smeten i en smord och bröad sockerkaksform och tryck ner rikligt av äppelklyftor som doppats i socker och kanel.

Bakas av i 175 grader i ca 50 minuter.

 

Tips:

* Byt ut äpplena mot frysta hallon eller björnbär.
* Den här kakan håller sig i flera dagar och passar utmärkt när man ska iväg på en längre tur.
 

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan