Marsipanfigurer till jul

Här finns handrullad julmarsipan så som marsipangrisar och marsipantomtar i olika utföranden och storlekar. Här hittar du även andra jul-inspirerade godsaker i marsipan.

Är du den som måste ha en marsipanfigur till jul?

Marsipangrisen är för många ett måste på julbordet och det finns många olika varianter om hur och när den ska ätas. Marsipangrisen är både dekorativ och ett smarrigt inslag på gottebordet men även en fin present till den som gillar marsipan och tradition.

Vi erbjuder även mindre figurer i marsipan som är formpressade. Detta görs också förhand med hjälp av en handpress där varje liten marsipanfigur formas genom tryck. Dessa figurer har vi valt att inte doppa i choklad.

Marsipan har en fantastisk egenskap som inte är lätt att hitta hos andra ingredienser. För förutom att den är lätt att forma så går den att kombinera med de flesta smaker och gör att marsipanen går att variera i det oändliga.

Våra goda Marsipanbröd är ett bra exempel på det. Här har vi först och främst doppat den fina figurmarsipanen i en god belgisk choklad, en kombination som är helt oslagbar. Men den finns även smaksatt på olika vis. Whiskey, konjak, pistage eller calvados, bara för att nämna några.

Produkterna i julsortimentet är säsongsvaror och finns i lager v. 46-52.
Du kan läsa mer om vår goda julmarsipan nedanför produkterna i den här varugruppen.

Det är en gammal tradition att forma marsipan till vackra små konstverk. Redan på sent 1500-tal vandrade marsipanbagare runt i Europa och erbjöd sina tjänster och tillslut så hittade de även hit till Sverige och det svenska hovet. Så vi som gillar marsipan får helt enkelt tacka Gustav Vasa för att han var en så stor gottegris!

Vill du skicka julmarsipan?

Om du vill skicka en gåva med en hälsning till en god vän, en anhörig eller kanske till pedagogerna på förskolan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med det. Leveransadress byter du enkelt själv i kassan. 

Vill du skicka med en hälsning med marsipanfigurerna?

Vi har många fina kort att välja på som du kan pynta din julgåva med. Här kan du välja bland korten. Maila oss eller skriv i meddelandefältet i kassan den text du vill ha på kortet så skriver vi så fint vi kan!

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan