Nyhetsbrev augusti 2014

Här kommer det tredje nyhetsbrevet för 2014 skickat via Marsipanskolans nätbutik.

Tänk, det blev sommar i år också. Som bara den! Så mycket sol så att halva Västmanland höll på att brinna upp. Skickar en tanke till alla nära och kära i Norbergstrakten och till alla andra berörda.  

Här jobbas det nu för fullt. Nya upptåg är på gång som ska planeras. Kalendern har redan fyllts med nya evenemang och kurser och som vanligt hittar du alla viktiga datum på hemsidan.

Apropå hemsidan...

För att göra det hela lite mer lättjobbat så har hemsidan nu fått samma leverantör som nätbutiken. Det är grabbarna på Wikinggruppen som hjälpt till med detta och vi tackar för tålamodet.

Lite små förändringar har gjorts. Så som Marsipanskolans egna kurser som har fått en egen flik. Gå gärna in och titta och se om ni gillar den!

Marsipanskolan tipsar

Jag får ganska ofta frågan om ett bra recept på hemmagjord marsipan. Inte så konstigt kanske när man har en marsipanskola. Det är säkert flera av er som har en favoritblandning ni kör där hemma och det finns en del recept på nätet att ta del av.
Men ofta innehåller dessa recept mjöl eller äggvita. Två ingredienser som jag inte tycker hör hemma i en marsipan.

Under fliken "Favoritrecept" ligger nu ett enkelt recept på marsipan som bara innehåller mandel och socker. Hoppas ni gillar det!
 

Nätbutik

När det ska lagas konfekt hittar man oftast inte bara vanligt socker i receptet utan även glykossirap. Det används i första hand för att inte sockret ska kristallisera sig. I butiken finns nu "torrglykos". Ett pulver i stället för den sega massa som glykossirap är. Lätt att använda och inte fullt så dyrt. 

Till det passar den nya knäckplåten i silikon bra. Den och den fiffiga glassformen "Glass-pop" som finns i 5 olika färger är framtagen av designern Anna Hägerstedt. Lätta att både använda och göra rent. Två nya aromer finns det nu, äpple och körsbär. Perfekt till dig som vill göra egna marsipanfrukter.


 

Höstens upptåg

Med bara 5 veckor kvar till Bak och Chokladfestivalen här i Stockholm laddar vi för fullt. Det blir ett extra långt bord med godsaker och nyheter från nätbutiken. Sen drar Marsipanskolan vidare till Göteborg och det stora Chokladkalaset. Det ska bli extra spännande att se vad göteborgarna tycker om vår marsipan!

Under september lanserar företaget "Smartbox" sina nya upplevelseboxar. Ett stort urval av olika aktiviteter samlade under olika teman i olika prisklasser. Marsipanskolan deltar i två av de olika alternativen, "Smakfullt" och "Sport och aktivitet". Bra presenter till nära och kära.


Ni som bor i Marsipanskolans närhet har säkert inte missat att det händer saker här. Det spikas och sågas och snart, alldeles snart finns det mer plats för roliga saker som kan läggas ut i nätbutiken. I nästa brev hoppas jag att det finns en massa att berätta om det projektet!

Men tills dess ska här rullas marsipanfrukter och doppas praliner till festivalerna. Hoppas vi ses!

Mvh. Lotta Juell-Skielse, Marsipanskolan.


Du som inte vill ha nyhetsbrev från Marsipanskolan, klicka ”här” för att avregistrera dig.

 

 

 

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan