Nyhetsbrev september 2011

Här kommer det första nyhetsbrevet skickat via Marsipanskolans nätbutik.

Efter en solig sommar med för min del en massa bad och båt kommer nu en fullmatad höst. Som vanligt blir det en del höstmarknader. Ett exempel på det är Bondens egen marknad som är inne på sitt andra år i Huddinge centrum. Därefter kommer 1000 meter konst, en utställning för både privatpersoner, företagare och studieförbund.

Ett par öppna kurser är redan inbokade och fler är på väg. Information om planerade evenemang och kurser hittar du som vanligt på Marsipanskolans hemsida.

Nätbutik

Den stora nyheten den här hösten är naturligtvis nätbutiken som är alldeles nyöppnad. Här hittar du tillbehör och verktyg till dina egna figurer och bakverk. Här finns även förpackningsmaterial så som kartonger, påsar, band, snören och etiketter. Till dig som vill köpa färdigt finns arbetad marsipan och konfekt, presentförpackat till privatpersoner och företag. Under hösten kommer butiken att fyllas på med ännu fler produkter så håll ögonen öppna!

Jag vill passa på att tacka Oskar och Kaido som hjälpt mig med alla bilder.

Facebook

Som en del av er redan upptäckt så finns Marsipanskolan på Facebook. Där kommer löpande information om vad som är på gång.

Här lottas även en del roliga saker ut till den som kommer med bra inlägg och ”Gillar” Marsipanskolan. Är det så att du sitter på en massa egna tips och idéer som har med marsipan och bakning att göra? Kanske du tagit en fin bild på en figur du gjort eller har du läst något kul om kakor någonstans? Välkommen in och berätta!

Oss bagare emellan

Att bestämma sig för ett yrke är för många samma sak som att hoppas på att få leva sin dröm. Det är ju inte bara fotbollsspelare, hästtjejer och idoler som i tidig ålder siktar på att få arbeta med sitt intresse.

När jag började fråga runt bland mina bagarvänner om de ville medverka på min hemsida så slogs jag av hur många som redan i unga år bestämt sig för att arbeta just med bakning. En av dessa vänner är Janne Andersson, en gammal kollega och kompis som jag ofta ringer och rådfrågar. Läs om honom och några andra bagare under fliken ”Oss bagare emellan” på Marsipanskolans hemsida.

Medborgarskolan

Samarbetet med Medborgarskolan fortsätter! Den här höst/vintern blir det kurs i spritsteknik och enklare tårtdekor. Här tränar vi att spritsa snyggt i choklad, gelé och vispat margarin som kan jämföras med att arbeta i grädde.

Det blir även flera modelleringskurser med jultema för både vuxna och barn. Vill du veta mer? Gå in på www.medborgarskolan.se. Sök vidare på Marsipan/Mat och dryck/Stockholm.

Marsipanskolan tipsar

Så här på hösten i skördetider finns det massor av färggranna saker att avbilda.
Ta en liten jordgubbe t.ex. Mycket dekorativ och enkel att göra.

Det här behövs: Figurmarsipan, julröd pastafärg, jordgubbsarom, strösocker och jordgubbskvistar.
Så här gör du: Färga, smaksätt och dela marsipanen i ca 15 grams bitar. Ska du göra många delar är mätstickan bra att använda här. Forma bitarna först runda, sedan lite droppformade och tryck därefter till dem på toppen. Rulla i socker och dekorera med en kvist. Lätt som en plätt! För er som vill ha en mer naturtrogen yta, hoppa över sockret och rulla jordgubben mot en strukturbräda. Avsluta med lite marsipanlack. Låt torka ett par dagar innan du packar marsipanen i förslagsvis en cellofanpåse. Knyt om med ett band eller snöre och du har fixat höstpresenten. Tycka till!

 

Hösten rusar fram och det dröjer inte länge förrän det drar ihop sig till Halloween. Du vet väl att det finns orange och svart kavlingsmarsipan i nätbutiken. Lite strössel på det och kalastårtan är grejad!

                                                       Mvh. Lotta Juell-Skielse, Marsipanskolan.



Vill du inte ha nyhetsbrev från Marsipanskolan, klicka ”här” för att avregistrera dig.

 

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan