TELEFON: 070-448 86 01
Nyhetsbrev september 2011
Här kommer det första nyhetsbrevet skickat via Marsipanskolans nätbutik. Efter en solig sommar med för min del en massa bad och båt kommer nu en fullmatad höst. Som vanligt blir det en del höstmarknader. Ett exempel på det är Bondens egen marknad som är inne på sitt andra år i Huddinge centrum. Därefter kommer 1000 meter konst, en utställning för både privatpersoner, företagare och studieförbund. Ett par öppna kurser är redan inbokade och fler är på väg. Information om planerade evenemang och kurser hittar du som vanligt på Marsipanskolans hemsida. |
|
Nätbutik Den stora nyheten den här hösten är naturligtvis nätbutiken som är alldeles nyöppnad. Här hittar du tillbehör och verktyg till dina egna figurer och bakverk. Här finns även förpackningsmaterial så som kartonger, påsar, band, snören och etiketter. Till dig som vill köpa färdigt finns arbetad marsipan och konfekt, presentförpackat till privatpersoner och företag. Under hösten kommer butiken att fyllas på med ännu fler produkter så håll ögonen öppna! Jag vill passa på att tacka Oskar och Kaido som hjälpt mig med alla bilder. |
|
Som en del av er redan upptäckt så finns Marsipanskolan på Facebook. Där kommer löpande information om vad som är på gång. Här lottas även en del roliga saker ut till den som kommer med bra inlägg och ”Gillar” Marsipanskolan. Är det så att du sitter på en massa egna tips och idéer som har med marsipan och bakning att göra? Kanske du tagit en fin bild på en figur du gjort eller har du läst något kul om kakor någonstans? Välkommen in och berätta! |
|
Oss bagare emellan Att bestämma sig för ett yrke är för många samma sak som att hoppas på att få leva sin dröm. Det är ju inte bara fotbollsspelare, hästtjejer och idoler som i tidig ålder siktar på att få arbeta med sitt intresse. När jag började fråga runt bland mina bagarvänner om de ville medverka på min hemsida så slogs jag av hur många som redan i unga år bestämt sig för att arbeta just med bakning. En av dessa vänner är Janne Andersson, en gammal kollega och kompis som jag ofta ringer och rådfrågar. Läs om honom och några andra bagare under fliken ”Oss bagare emellan” på Marsipanskolans hemsida. |
|
Medborgarskolan Samarbetet med Medborgarskolan fortsätter! Den här höst/vintern blir det kurs i spritsteknik och enklare tårtdekor. Här tränar vi att spritsa snyggt i choklad, gelé och vispat margarin som kan jämföras med att arbeta i grädde. Det blir även flera modelleringskurser med jultema för både vuxna och barn. Vill du veta mer? Gå in på www.medborgarskolan.se. Sök vidare på Marsipan/Mat och dryck/Stockholm. |
|
Marsipanskolan tipsar
Så här på hösten i skördetider finns det massor av färggranna saker att avbilda.
Det här behövs: Figurmarsipan, julröd pastafärg, jordgubbsarom, strösocker och jordgubbskvistar. |
|
Hösten rusar fram och det dröjer inte länge förrän det drar ihop sig till Halloween. Du vet väl att det finns orange och svart kavlingsmarsipan i nätbutiken. Lite strössel på det och kalastårtan är grejad! Mvh. Lotta Juell-Skielse, Marsipanskolan.
|