Vad är isomalt?
Isomalt är en sockeralkoholblandning som tillverkas av den naturliga sockerarten sackaros. Den används som konsistens och sötningsmedel men även till dekorationer där slutresultatet liknar vackra glasformationer. Kan med fördel färgas in med pulverfärg. Det liknar strösocker till utseendet och är ungefär hälften så sött som vanligt socker.
Vikt: 325 gram
Ingredienser: Isomalt E953
Gör så här:
Lägg ett sillikonpapper eller ett bakplåtspapper på en plåt och sprid ut Isomalt på pappret. Vill man färga görs detta nu. Blanda lite slarvigt så blir resultatet melerat. Lägg sedan ett sillikonpapper/bakplåtspapper ovanpå. Baka av i 200 grader i 10 minuter och låt svalna. Bryt sedan av bitar och dekorera bakverk, desserter eller glass. På det här sättet får du en struktur likt is.
Kan även beredas i en kastrull på spisen. Låt Isomalt smälta på svag värme under omrörning tills alla klumpar löst sig. Låt massan därefter koka bara en aning till. Doppa en sked och ringla eller droppa till den form du önskar på ett bakplåtspapper. På det här sättet får du en struktur likt glas.
Näringsvärde per 100 gram:
Energi |
970kj/233 kcal |
Fett |
0,0g |
- var av mättat fett |
0,0g |
Kolhydrat |
97,0g |
- var av sockerart |
97,0g |
Fibrer |
0,0g |
Protein |
0,0g |
Vitaminer/mineraler |
0,0g |