En flytande arom som kan används till smaksättning av din egen julglögg.
Aromen passar även utmärkt till att smaksätta marsipan, grädde, smörkräm och glasyr. Fungerar även bra vid bakning av t.ex. sockerkaka och mördegskakor.
Aromen är fri från gluten, nötter och lämpar sig bra att använda för dig som är vegan.
Grundrecept till din egen julglögg
Koka sockerlag av 1 dl vatten och 1,5 dl strösocker. Tillsätt 1 flaska rött vin (75 cl) och 25 ml glöggarom. Serveras varm.
För att få olika karaktär på din glögg kan du använda dig av olika sorters vin. Ett sötare vin ger dig en snällare och rundare smak. Ett vin med högre syrahalt ger glöggen mer sting.
Saftglögg
Glöggaromen går utmärkt att blanda med saft. Halvera då sockerlagsmängden och prova dig fram med olika saftsorter.
Glöggmarmelad på saft, rött eller vitt vin, läs här!
Hur mycket arom ska jag ta?
Smaken är ju högst personlig så mängden arom som behövs varierar. På våra aromflaskor hittar du en rekommendation om hur mycket arom du behöver som ger dig en anvisning om vart du ska börja.
Två saker som påverkar hur mycket arom du behöver är mängden fett och socker.
En sockerbaserad produkt framhäver smaken i aromen och du kan ofta använda den mindre mängden som anges på förpackningen.
En fettbaserad produkt döljer smaken och man måste då i bland öka mängden arom utan att överdosera vilket i sig kan ge en bismak. Du kan även tillsatta lite extra socker för att få fram smaken bättre. Ett exempel på det är när du smaksätter vispad grädde.
Smak: glögg
Volym: 25 ml
Dosering:
5-7 ml/kg deg, smet eller kräm.
Ingredienser:
Propylen, glycerin, vatten, kryddpeppar, Ceylon kanel, kardemumma, ingefära, rom och congnac ( 1,2% vol alkohol).
Förvaras svalt och mörkt. Tillverkad i Sverige.
Visste du att ett annat ord för arom är essens?