En smakrik mörk choklad från märket Callebaut. Den har en hög kakaohalt och passar bra som tårtöverdrag, till pralintillverkning, tryffel eller varför inte till kladdkakan? Smälts med fördel i mikrovågsugn, då en liten stund i taget så att temperaturen inte överstiger 50 grader. Kakaofettet bränns då vid och blir grynig.
Se gärna vår guide, en steg för steg-beskrivning där vi på ett enkelt sätt tempererar choklad. Här finner du även tempereringstabell.
Vikt: 250 gram
Ingredienser: Kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, sojalecitin, naturlig vaniljarom.
Kan innehålla mjölk.
Näringsvärde per 100 gram:
Energi |
2250 kj/539 kcal |
Fett |
38,9g |
- var av mättat fett |
23,3g |
Kolhydrat |
30,5g |
- var av sockerart |
26,0g |
Fibrer |
0,0g |
Protein |
8,8g |
Salt |
0,02g |