Det här kakaosmöret kommer från företaget Callebaut och utvinns från kakaobönan genom kallpressning och det ger chokladen en lämplig smältpunkt. Den ger även chokladen en hårdare konsistens och ökar hållbarheten. Du kan använda den till att göra egen choklad men även att göra färdig choklad tunnare.
Hur gör man chokladen tunnare?
Om din choklad känns för tjock tunnar du enkelt ut den med rent kakaofett. Den tillsätts i början innan du smält din choklad eller när du kommit upp till den högre temperaturen för din choklad. Ca 50 gram/kilo choklad brukar vara lagom.
Kan jag färga choklad?
Kakaofett kan också användas när du ska färga in choklad. Du får bäst effekt om du färgar vit choklad.
Gör så här: Smält fettet till ca. 35-40 grader i microvågsugn, blanda i pulverfärg som lämpar sig för choklad och låt färgen dra i fettet i ca 30 minuter för att färgen ska komma till sin rätt. Använd dig av ett vattenbad för att behålla temperaturen.
Därefter är färgen färdig att användas för infärgning av tempererad choklad eller för att färglägga chokladpraliner och andra chokladarbeten.
Vikt: 75 gram
Ingredienser: Kakaosmör
Näringsvärde per 100 gram:
Energi |
3700 kj/900 kcal |
Fett |
100g |
- var av mättat fett |
62g |
Kolhydrat |
0g |
- var av sockerart |
0g |
Fibrer |
0,0g |
Protein |
0g |
Salt |
0g |