En smakrik couvertyr mjölkchoklad från märket Callebaut som passar bra som tårtöverdrag, till pralintillverkning och tryffel.
Ljus choklad består till större delen av kakaomassa och kakaosmör som blandas med socker och mjölkpulver. Ljus choklad behöver ha en kakaohalt på 25 % för att få kallas ljus eller mjölkchoklad. Kakaohalten baseras på den sammanräknade mängden av kakaomassa och kakaosmör. Couvertyr kallas choklad som innehåller extra mycket kakaosmör.
Se gärna vår guide, en steg för steg-beskrivning där vi på ett enkelt sätt tempererar choklad. Här finner du även tempereringstabell.
Vikt: 250 gram
Igredienser: Kakaosmör, kakaomassa, socker, torrmjölk, emulgeringsmedel sojalecitin, naturlig vaniljarom.
Näringsvärde per 100 gram:
Energi |
2357 kj/563 kcal |
Fett |
36,2g |
- var av mättat fett |
21,8g |
Kolhydrat |
50,9g |
- var av sockerart |
49,9g |
Fibrer |
0,0g |
Protein |
7,0g |
Salt |
0,21g |