En smakrik mjölkchoklad som inte innehåller vanligt socker utan är sötad med sötningsmedel. Passar bra som tårtöverdrag, till pralintillverkning och tryffel.
Ljus choklad består till större delen av kakaomassa och kakaosmör som blandas med socker (i det här fallet sötningsmedel) och mjölkpulver. Ljus choklad behöver ha en kakaohalt på 25 % för att få kallas "ljus" eller mjölkchoklad. Kakaohalten baseras på den sammanräknade mängden av kakaomassa och kakaosmör. Den här chokladen har en kakaohalt på minst 39 %.
Se gärna vår guide, en steg för steg-beskrivning där vi på ett enkelt sätt tempererar choklad. Här finner du även tempereringstabell.
Vikt: 250 gram
Igredienser: Kakaosmör, polydextros, kakaomassa, skummjölkspulver, inulin, sötningsmedel maltitol, emulgeringsmedel solroslecitin, naturlig arom, sötningsmedel steviolglykolsider.
Näringsvärde per 100 gram:
Energi |
2082 kj/505 kcal |
Fett |
37,6g |
- var av mättat fett |
23,0g |
Kolhydrat |
21,2g |
- var av sockerart |
12,0g |
Fibrer |
28,0g |
Protein |
8,7g |
Salt |
0,3g |