En smakrik ljus choklad från varumärket Callebaut som är ett veganskt alternativ och produceras i en helt mjölkfri miljö.
Istället för mjölkpulver används ett mjöl som utvinns från växten Chufa och ger chokladen en krämig konsistens likt mjölkchoklad. Chufa, är en jordmandel (tigernöt) som har en neutral smak.
Chokladen som även är fri från gluten och har en kakaohalt på 42,3% passar bra som tårtöverdrag, till pralintillverkning, tryffel eller varför inte till kladdkakan?
Perfekt för dig som vill baka veganska bakverk.
Görs av kakao från Ghana, Elfenbenskusten och Ecuador.
Se gärna vår guide, en steg för steg-beskrivning där vi på ett enkelt sätt tempererar choklad. Här finner du även tempereringstabell.
Vikt: 240 gram
Ingredienser: Socker, kakaosmör, Kakaomassa, kakaosmör, chufapulver (16,5%), resistent dextrin, emulgeringsmedel sojalecitin, naturlig arom.
Näringsvärde per 100 gram:
Energi |
2356 kj/563 kcal |
Fett |
39,0g |
- var av mättat fett |
22,0g |
Kolhydrat |
45,0g |
- var av sockerart |
38,0g |
Protein |
3,2g |
Salt |
0,01g |