En smakrik mörk couvertyr choklad från märket Callebaut av hög kvalité som passar bra som tårtöverdrag, till pralintillverkning, tryffel eller varför inte till kladdkakan?
Mörk choklad består till större delen av kakao, dvs. kakaomassa och kakaosmör som blandas med socker. Den här chokladen har en kakaohalt på 70,4 %. Det är mängden kakaomassa och kakaosmör som tillsammans anger den totala kakaohalten. Couvertyr kallas choklad som innehåller extra mycket kakaosmör.
Chokladen smälts med fördel i mikrovågsugn, då en liten stund i taget så att temperaturen inte överstiger 50 grader. Kakaofettet bränns då vid och blir grynig.
Se gärna vår guide, en steg för steg-beskrivning där vi på ett enkelt sätt tempererar choklad. Här finner du även tempereringstabell.
Vikt: 250 gram
Ingredienser: Kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, emulgeringsmedel sojalecitin, naturlig vaniljarom.
Kan innehålla mjölk.
Näringsvärde per 100 gram:
Energi |
2250 kj/539 kcal |
Fett |
38,9g |
- var av mättat fett |
23,3g |
Kolhydrat |
30,5g |
- var av sockerart |
26,0g |
Fibrer |
0,0g |
Protein |
8,8g |
Salt |
0,02g |