En smakrik mörk choklad som inte innehåller vanligt socker utan är sötad med sötningsmedel. Passar bra som tårtöverdrag, till pralintillverkning, tryffel eller varför inte till kladdkakan?
Mörk choklad består till större delen av kakao, dvs. kakaomassa och kakaosmör som blandas med socker ( i det här fallet sötningsmedel). Det är mängden kakaomassa och kakaosmör som tillsammans anger den totala kakaohalten. Den här chokladen har en kakaohalt på minst 58%.
Chokladen smälts med fördel i mikrovågsugn, då en liten stund i taget så att temperaturen inte överstiger 50 grader. Kakaofettet bränns då vid och blir grynig. Den tempereras som mörk kavalitétschoklad.
Se gärna vår guide, en steg för steg-beskrivning där vi på ett enkelt sätt tempererar choklad. Här finner du även tempereringstabell.
Vikt: 250 gram
Ingredienser: Kakaomassa, polydextros, kakaosmör, sötningsmedel maltitol, inulin, emulgeringsmedel solroslecitin, naturlig arom, sötningsmedel steviolglykolsider.
Kan innehålla spår av mjölk.
Näringsvärde per 100 gram:
Energi |
2053 kj/499 kcal |
Fett |
39,9g |
- var av mättat fett |
24,3g |
Kolhydrat |
18,8g |
- var av sockerart |
1,8g |
Fibrer |
34,2g |
Protein |
5,4g |
Salt |
0,02g |