Mörk choklad vegansk 55,7%

99 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

En smakrik mörk choklad från varumärket Callebaut som produceras i en helt mjölkfri miljö. Chokladen som även är fri från gluten passar bra som tårtöverdrag, till pralintillverkning, tryffel eller varför inte till kladdkakan?
Perfekt för dig som vill baka veganska bakverk.

Görs av kakao från Ghana, Elfenbenskusten och Ecuador.

Mörk choklad består till större delen av kakao, dvs. kakaomassa och kakaosmör som blandas med socker. Den här chokladen har en kakaohalt på 55,7 %. Det är mängden kakaomassa och kakaosmör som tillsammans anger den totala kakaohalten. 

Chokladen smälts med fördel i mikrovågsugn, då en liten stund i taget så att temperaturen inte överstiger 50 grader. Kakaofettet bränns då vid och blir grynig. 

Se gärna vår guide, en steg för steg-beskrivning där vi på ett enkelt sätt tempererar choklad. Här finner du även tempereringstabell.

Vikt: 240 gram

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Näringsvärde per 100 gram:

Energi 2330 kj/557 kcal
Fett 38,0g
- var av mättat fett 23,0g
Kolhydrat 45,0g
- var av sockerart 42,0g
Protein 5,1g
Salt 0,01g



Artikelnummer:
2-1252-vegan

Rekommenderade tillbehör till denna produkt

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan