En smakrik mörk choklad från varumärket Callebaut som produceras i en helt mjölkfri miljö. Chokladen som även är fri från gluten passar bra som tårtöverdrag, till pralintillverkning, tryffel eller varför inte till kladdkakan?
Perfekt för dig som vill baka veganska bakverk.
Görs av kakao från Ghana, Elfenbenskusten och Ecuador.
Mörk choklad består till större delen av kakao, dvs. kakaomassa och kakaosmör som blandas med socker. Den här chokladen har en kakaohalt på 55,7 %. Det är mängden kakaomassa och kakaosmör som tillsammans anger den totala kakaohalten.
Chokladen smälts med fördel i mikrovågsugn, då en liten stund i taget så att temperaturen inte överstiger 50 grader. Kakaofettet bränns då vid och blir grynig.
Se gärna vår guide, en steg för steg-beskrivning där vi på ett enkelt sätt tempererar choklad. Här finner du även tempereringstabell.
Vikt: 240 gram
Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel sojalecitin, naturlig vaniljarom.
Näringsvärde per 100 gram:
Energi |
2330 kj/557 kcal |
Fett |
38,0g |
- var av mättat fett |
23,0g |
Kolhydrat |
45,0g |
- var av sockerart |
42,0g |
Protein |
5,1g |
Salt |
0,01g |