En smakrik vit couvertyr choklad från märket Callebaut av fin kvalité som passar bra till tårtöverdrag, till pralintillverkning och tryffel.
Vad är vit choklad gjort av?
Till skillnad från mörk choklad så innehåller vit choklad ingen kakaomassa. Den är baserad på kakaosmör, socker, mjölkpulver och vanilj. Vit choklad behöver ha en kakaofetthalt på minst 20 % om den ska få kallas för vit choklad.
Chokladen kan enkelt tunnas ut med hjälp av kakaosmör och färgas in med hjälp av kakaosmör och pulverfärg.
Chokladen smälts med fördel i mikrovågsugn, då en liten stund i taget så att temperaturen inte överstiger 45-46 grader.
Se gärna vår guide, en steg för steg-beskrivning där vi på ett enkelt sätt tempererar choklad. Här finner du även tempereringstabell.
Vikt: 250 gram
Ingredienser: Socker, kakosmör, helmjölkspulver, emulgeringsmedel sojalecitin, naturlig vaniljarom.
Näringsvärde per 100 gram:
Energi |
2379 kj/569 kcal |
Fett |
36,0g |
- var av mättat fett |
22,0g |
Kolhydrat |
55,0g |
- var av sockerart |
55,0g |
Protein |
6,0g |
Salt |
0,21g |