Glykos sirap

69 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

Glykossirap är en sockerart som används som sötningsmedel när man tillverkar glass och konfekt av olika slag.

VARFÖR SKA JAG ANVÄNDA GLYKOS?

Vanligt socker har en förmåga att vilja krypa tillbaka till sin ursprungliga form när man till exempel kokar karameller och då bildas kristaller, godiset sockrar sig. Men om man även tillsätter en annan typ av socker så kan man skjuta lite på den processen. Då är glykosen som har en helt annan form på sina kristaller bra att ta till. Den lägger sig emellan det vanliga sockret och kan på så sätt stabilisera det hela och förlänger därför hållbarheten på ditt bakverk.

VAD ÄR GLYKOS?

Socker är en typ av kolhydrat som man delar in i två olika grupper. Enkla sockerarter och sammansatta sockerarter. Glukos, även kallad druvsocker är en enkel sockerart som består av bara en sockermolekyl och återfinns ibland annat i frukt och honung. Ett annat exempel på en enkel sockerart är fruktos som även går under namnet fruktsocker.

En sammansatt sockerart får man när flera enkla sockerarter är bundna till varandra. En variant på det är Sackaros, rörsocker som vi kallar vanligt socker. Det består av en glykos och en fruktosmolekyl.

Laktos eller mjölksocker är också ett sammansatt socker och innehåller en del glukos och en del galaktos.

Glykos är en viktig energikälla för djur och växter och den vanligaste enkla sockerarten i allt liv. Glykos utvinns oftast ur vete och har mindre sötma än vanligt socker och har förmågan att kunna binda mer vatten.

Är torrglykos och glykossirap samma sak?

Torrglykos spraytorkas så att det bildas ett pulver och är i grunden samma sak som glykossirap men som innehåller mer vatten.

NÄR SKA JAG ANVÄNDA GLYKOSSIRAP?

Glykossirap innehåller mer vatten än torrglykos och det gör att koktiden förlängs något när du till exempel kokar marmelad eller kola. 120 gram glykossirap motsvarar ca 100 gram torrglykos.

Förvara på en sval,torr och mörk plats.  När produkten har öppnats hålls den tätt stängd tills det angivna utgångsdatumet.


Vikt: 230 gram

Ingredienser: stärkelsesirap som erhållits genom enzymatisk omvandling av stärkelse. 
Kan innehålla spår av mjölk, ägg, soja och nötter.

Näringsvärde per 100 gram:

Energi 1615kj/387kcal
Fett 0,0g
- var av mättat fett 0,0g
Kolhydrat 95,0g
- var av sockerart 25,0g
Fibrer 0,0g
Protein 0,0g
Salt 0,015g



Artikelnummer:
2-1310

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan