TELEFON: 070-448 86 01
En ros av marsipan är det många som förknippar med en prinsesstårta. Som kronan på verket ska den bara vara där på toppen. Men rosor kan även göras i socker, choklad, stärkelse mm.
Rosor modelleras oftast för hand. Med en knopp i mitten byggs den sedan upp, blad för blad. Tillsammans med ett blad blir det en fin ätbar dekoration dill tårtor, bakelser eller andra bakverk.
Tårtpynt består till stor del av socker och innehåller i stort sätt inget vatten alls. Denna kombination ger rosen en lång hållbarhet. Du förvarar dem därför bäst på en torr plats men även gärna i mörker då karamellfärg inte tål solljus så bra.
Att fästa en ros på en gräddig tårta är kanske inte så svårt. Värre är det på en torr yta. Då behövs något typ av klister och här kan det ibland räcka med lite vatten. Större dekorationer kräver något starkare. Ett bra knep är att använda sylt. Eller ännu bättre, en marmelad som är riktigt kladdig. Gärna aprikos eller apelsin så syns det inte om det kommer utanför.