Karamellfärg pasta och gelè

Här hittar du högkoncentrerad karamellfärg/livsmedelsfärg i pasta och gelèform. Den här färgen används som vanlig karamellfärg och passar utmärkt till infärgning av kristyr, marsipan, grädde, sockerpasta mm.
Färga först in en mindre del av det som ska färgas. Det blir då lättare att få färgen jämn och du kan också se i ett tidigt skede om färgen blir för kraftig. Använd alltid rena verktyg att ta upp färg med så håller innehållet i burken längre.

Pasta, gelèfärg eller karamellfärg?
Pasta och geléfärg innehåller mindre vätska än traditionell karamellfärg. Det kan vara bra i vissa fall då man vill undvika att tillsätta just vätska. När man färgar marsipan som sen ska formas till figurer är ett exempel på det, då vanlig karamellfärg gör marsipanen lite lösare.

Pasta eller gelèfärg?
Dessa två ord står igentligen för samma sak. En mer koncentrerad färg som innehåller mindre vätska. Vissa fabrikat använder ordet pasta och andra fabrikat använder ordet gelé.

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan