Karamellfärg pasta


Här hittar du högkoncentrerad pastafärg. Den här färgen som är vattenbaserad passar utmärkt till infärgning av kristyr, marsipan, grädde, sockerpasta mm. Men även till drycker, is, kakdeg och sockerkaksmet.

PASTAFÄRG ELLER GELÈFÄRG?

Dessa två olika benämningar av färg står egentligen för samma sak. En mer koncentrerad färg som innehåller lite vätska. Vissa fabrikat använder ordet pastafärg och andra fabrikat använder ordet gelé.

PASTAFÄRG ELLER KARAMELLFÄRG?

Pastafärg innehåller mindre vätska än traditionell karamellfärg som du hittar i en vanlig mataffär. Det kan vara bra i vissa fall då man vill undvika att tillsätta just vätska. När man färgar marsipan som sen ska formas till figurer är ett exempel på det. Då vanlig karamellfärg gör marsipanen lite lösare och det kan vara svårt för figurerna att hålla formen om marsipanen är för lös.

Du kan läsa mer om våra pastafärger nedanför produkterna i den här varugruppen.


Hur mycket pastafärg behöver jag?

Dessa pastafärger har hög pigmenthalt och är mycket koncentrerade. Så börja alltid med att färga in en liten del. Det blir då lättare att få färgen jämn och du kan också se i ett tidigt skede om färgen blir för kraftig. Bakverk som ska gräddas kräver i regel lite mer färg.

Men som det är med all typ av infärgning vare sig det gäller mat, textil eller hår så är det grundfärgen som avgör hur resultatet blir. För även om det du ska färga har en ljus färg så är det ändå en färg och det kommer att påverka vilken kulör det blir i slutändan.

Hur länge håller en pastafärg?

I regel är det lång hållbarhet på pastafärger. Det viktiga här är att du har rena redskap när du ska ta färg ur burken. Då förblir innehållet i burken rent och hållbarheten blir längre. Även om bäst föredatum har passerat så kan färgen vara ok att använda. Lukta på innehållet innan du ska använda den så känner du om den är användbar.

Hur förvarar jag en pastafärg?

Öppnade pastafärger kan med fördel stå i kylen men det är inget måste.

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan