Karamellfärger pulver


Här hittar du pulverfärg, en livsmedelsfärg i pulverform.

NÄR ANVÄNDER JAG PULVERFÄRG?

Den lämpar sig framför allt till ytlig torrmålning för att få fram nyanser på marsipanfrukter eller blommor och blad genom att i efterhand förstärka med en kontrastfärg. För snyggast resultat bör ytan få torka lite innan du penslar på pulverfärgen.

Vid täckande målning kan pulverfärgen med fördel blandas med ofärgad alkohol för bästa resultat. Alkoholen avdunstar och gör att din målning inte blir så kladdig.

EN FÄRG FÖR CHOKLAD?

Den här färgen är fettlöslig och går därför även att färga in choklad med. Du löser den då enkelt med kakaosmör för bästa resultat innan du tillsätter den i den smälta chokladen. Men det går även att tillsätta färgen direkt.

Du kan läsa mer om våra pulverfärger nedanför produkterna i den här varugruppen.


HUR MYCKET PULVERFÄRG BEHÖVER JAG?

Det kan vara svårt att ge ett exakt mått på hur mycket färg du behöver för det beror ju lite på vad man ska färga och vilken styrka man vill ha. Våra färger har hög halt pigment och är mycket koncentrerade så det behövs oftast inte så mycket. Så prova dig försiktigt fram. Väljer du att använda din pulverfärg till infärgning är ett tips att bakverk som ska gräddas kräver i regel lite mer färg.

HUR LÄNGE HÅLLER EN PULVERFÄRG?

I regel är det lång hållbarhet på pulverfärger. Det viktiga här är att du har rena redskap när du ska ta färg ur burken. Då förblir innehållet i burken rent och hållbarheten blir längre. Även om bäst föredatum har passerat så kan färgen vara ok att använda. Lukta på innehållet innan du ska använda den så känner du om den är användbar.

HUR FÖRVARAR JAG EN PULVERFÄRG?

En öppnad pulverfärg förvaras torrt i rumstemperatur.

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan