Dessertskålar

Dessertskålar är praktiska engångsartiklar i en livsmedelanpassad plast som du enkelt kan servera förrätter, efterrätter och bakverk i.

Det är ju inte bara innehållet som är viktigt när man ska bjuda på något gott. Hur man presenterar det hela kan också hjälpa till att förstärka smakupplevelsen.

Är det många i sällskapet kanske man inte har skålar så det räcker laget runt och då är ju dessertskålarna perfekta då du relativt billigt kan få till det så alla på festen får lika dana glas. Ja, så slipper man ju disken!
Till den som vill återanvända dessertskålarna igen så går det alldeles utmärkt. Du diskar dem då bara för hand.

En stor eller liten dessertskål?

De större dessertskålarna som rymmer ca 20 cl är lagom stora för en förrätt eller dessert. De mindre passar bra om man vill ha något litet eller ha flera varianter att bjuda på som på en byffé. Då kan gästerna själv välja hur stor portion de önskar och de som är mer sugna kan prova flera sorter. För om de är små får man ta två!

När du använder en dessertskål som är transparant blir det extra fint om du fyller dem i lager. Välj gärna fyllningar med olika färg, konsistens och struktur så får du extra snygga effekter.

För att undvika kladd på kanten när du fyller en dessertskål kan du med fördel använda en spritspåse. Då kan du enkelt spritsa i fyllningar och krämer och på så sätt fylla varje skål med rätt mängd utan att det kladdar.

Dessertskålarna passar även bra att servera glass, godis, fruktsallad, grönsaksstavar och potatissallad i. Eller lite blötare tillbehör som såser och inläggningar till en buffétallrik så slipper resten av tallriken bli kladdig.

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan