Sockerdekorationer

Tårtdekorationer i socker används enkelt på dina bakverk och du kan pynta muffins och cupcakes, tårtor, desserter och glass på ett kick. En sockerdekoration kan se ut på många olika sätt och med hjälp av färg och form går de att kombinera så att ditt bakverk blir personligt och passar fint till både vardag som fest.

Du kan läsa mer om sockerdekorationer nedanför produkterna i den här varugruppen.


Kristyr eller glasyr?

De flesta av våra sockerdekorationer är gjorda av kristyr, florsocker som är blandat med äggvita. Äggvitan gör kristyren hård när den torkar men ändå porös så att det blir behagligt att bita i. Kristyrdekorationerna spritsas för hand och består ofta av många olika moment.

Till skillnad från kristyr som är baserat på äggvita så är glasyr baserat på vatten och blandas till en lösare konsistens. Det gör den len och fin och blir inte så hård när den torkar till. Enkelt att göra själv till wienerbröd, mazariner och andra kakor.

Kanderat, vad är det?

En sockerdekoration kan även vara gjorda av ätbara blomblad som penslas med en sockerlag och sedan läggs i strösocker. Fukten gör att sockret fastnar kring bladet och när det hela torkat blir det små knapriga kanderade flingor.

Du förvarar en dekoration i socker bäst i sin förpackning på en torrt och sval plats. Gärna i mörker då karamellfärg inte står emot solljus så bra. Sockerpynt har ofta en mycket lång hållbarhet.

Du fäster enkelt en sockerdekoration med lite marmelad eller sylt som inte har en allt för stark färg.

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan