Pektin framställt av frukt Pektin

Pektinpulver

22 kr
Gram
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

Ett koncentrerat pulverpektin utvunnet ur frukt. Används som konsistensgivare i marmelad, sylt och gelé. Det är även en av ingredienserna i gjutgelé, en slags sockerlag som används ovanpå frukttårtor mm. Recept till gjutgelé hittar du under fliken "Favoritrecept". Där hittar du även recept på hemmagjorda geléhallon.

Vikt: 20 gram i påse eller 100 gram i burk
Önskas större mängd, maila oss för pris!

Innehåll: E 440, (naturligt förekommande i form av proto pektin som extraheras ur i detta fall citrusfrukter), dextros.
Produkten har inga näringsmässiga egenskaper.

Dossering:
Det är alltid svårt att ge ett exakt mått då det beror på när man tar bären, vilka bär man väljer och vilken konsistens man vill ha på sin sylt eller marmelad. Men en rekommenderad mängd är ca 7-10 gram pektin till 1 kg bär. Blåbär, hallon, körsbär och röda vinbär behöver i regel mer pektin.

Om sylten inte stelnar som du vill, koka om! Prova dig fram genom att tillsätta mer pektin, citron/citronsyra och socker.

Gör ett konsistenstest:
Häll lite färdig sylt på diskbänken och dra ett finger igenom.
Behåller den formen - Konsistensen kommer att bli bra när den svalnat.
Flyter ihop - Tillsätt mer pektin, citron och socker. Prova dig fram!

 




Artikelnummer:
2-5396-20

Rekommenderade tillbehör till denna produkt
Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan