Pektinpulver Pektin i liten påse Pektin i burk Pektin i storpack

Pektin HM

30 kr
Gram
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

Vårt pektin är helt naturligt och hjälper dig att få till den perfekta konsistensen på din gelé och marmelad.

Pektinet finns i olika storlekar på förpackningen som du kan välja med hjälp av rullgardinsmenyn som ligger ovanför knappen där du väljer antal.

Dessa förpackningar kan du välja på:

20 gram i en påse
100 gram i en burk
500 gram i en påse

Önskas större mängd, maila oss för pris!
 

Vad är pektin?

Pektin är en gelébildande kolhydrat som finns naturligt i bär och frukt. Vårt pektin är ett pulver som går under gruppen "HM" -hög metoxyl, och den används som konsistensgivare i marmelad, sylt och gelé. Pektin HM kräver socker, syra och värme för att tjockna. Den är även ”termiskt reversibel” och det betyder att den kan stelna, smältas och låtas stelna igen.

Ingredienser:
Pektin E440 (naturligt förekommande i form av proto pektin som extraheras ur i detta fall citrusfrukter), dextros*. 
 

Vad kan man mer göra med pektin?

Pektin är även en av ingredienserna i gjutgelé, en slags sockerlag som används ovanpå frukttårtor mm. Recept till gjutgelé hittar du under fliken "Gelé och marmelad". Där hittar du även recept på hemmagjorda geléhallon och goda marmeladkulor.

Hur mycket pektin behövs?

Det är alltid svårt att ge ett exakt mått då det beror på när man tar bären, vilka bär man väljer och vilken konsistens man vill ha på sin sylt eller marmelad. Men en rekommenderad mängd är ca 7-10 gram pektinpulver till 1 kg bär. Blåbär, hallon, körsbär och röda vinbär behöver i regel mer pektin. Har bären varit frysta kan du också behöva öka mängden pektin.

Får du inte din sylt att stelna?

Om sylten inte stelnar som du vill behövs det förmodligen mer pektin, citron/citronsyra och socker. Så prova dig fram genom att göra ett nytt uppkok när du ökat mängden av dessa tre ingredienser.

Gör ett konsistenstest:
Häll lite färdig sylt på diskbänken och dra ett finger igenom. Behåller den formen - konsistensen kommer att bli bra när den svalnat. Flyter sylten ihop - tillsätt mer pektin, citron och socker. Prova dig fram!

*Varför är dextros tillsatt i det rena pektinet?

Dextros är tillsatt för att ”standardisera” pektinet. Då det utvinns från frukt, ett organiskt material kan det vara olika styrka beroende på fruktens kvalité och sort. För att få en mer exakt slutprodukt lägger man till dextros i den mängd som behövs så att styrkan på slutprodukten blir den samma varje gång. Det är inga stora mängder vi talar om här utan ytterst lite. När man tillsätter något på det viset kallas det för ett ”hjälpämne” och det behöver egentligen enligt Livsmedelsverket inte deklareras men vi har valt att göra det.




Artikelnummer:
2-5396-20

Medelbetyg 5/5 baserat på 7 st röster.
2020-08-27
Ett naturligt och mycket bra pektin
2020-07-24
Jättenöjd! Sylten blir perfekt.
2020-07-24
2018-10-25
Stort plus för att ni har produkten. Den är inte lätt att få tag på. Har endast testat baka med det en gång men det ska bli fler inom kort. :-)
2018-08-14
2018-07-20
2018-07-11
Se fler recensioner...
Rekommenderade tillbehör till denna produkt

Produkter

Kundtjänst

 

Mitt söta skafferi

Information

Inspiration

Marsipanskolan